Какво трябва да взема за морето?

Какво трябва да взема за морето?


Горещите слънчеви дни вече са факт и ни приканват все по-настоятелно да се замислим за лятната почивка край морето. Периодът на летните отпуски е времето, в което всички стягат куфарите и загърбват всички грижи на ежедневието, за да се потопят в позитивни мисли и забавления с любими хора.
Независимо дали сте избрали да почивате в някой от луксозните хотели на Златни пясъци или сте предпочели спокойствието на по-малките курорти, багажът за ваканцията винаги е основна тема за обсъждане.
Ето защо сме ви подготвили няколко безценни съвета, с които ще олекотите тревогите и чантите си, за да можете да се насладите максимално на топлите морски дни.


Какво мога да нося в ръчния багаж в самолета?
Ако сте избрали да пътувате със самолет, то несъмнено трябва да сте запознати с изискванията и ограниченията, които авиокомпаниите имат по отношение на количеството ръчен багаж. Тази информация можете да набавите бързо и лесно от сайта на съответната компания и като прегледате написаните параметри на бордната ви карта или електронния ви билет. Най-често при нискотарифните авиокомпании, багажът е само един, докато в стандартните се позволява два броя ръчен багаж.
В ръчния багаж е препоръчително да сложите първо най-ценните си вещи като: документи за самоличност, ключовете от дома и колата, пари, кредитни карти, лекарства и електроника. Важно е да знаете, че козметиката, парфюми, разтвори за лещи, напитки и течни храни са позволени в ръчния багаж, ако не надвишават 100 мл. всяко. Изключения се правят при пренасяне на храна за бебета и медикаменти, необходими на пътниците по време на самия полет след предварително обяснение на служителите при проверката на багажа.
За всички дами, които държат да пристигнат красиви и свежи е необходимо да споменем, че носенето на високи токчета, преса за коса, лак за нокти и грим в ръчния ви багаж е позволено.
Дотук с ограниченията по отношение на багажа. Какво обаче включва идеалния списък с багаж за морето?
Колкото и време да имаме за подготовка, често оставяме подредбата на куфара за последния момент. Ето защо е добре да имаме списък с най-основните неща, които ще спестят нерви и време при подготовката.


Бански, хавлия за плаж, слънчеви очила, удобни обувки.
Може и д
а звучи ненужно да ви напомняме, най-малкото, защото можете да закупите подобни стоки от всяко магазинче край брега. Но със сигурност е по-добре да имате със себе си бански, с в който се чувствате комфортно, слънчеви очила със защита и удобни обувки, които сте избрали спокойно от любим и проверен магазин. 

 

Слънцезащитни продукти
Грижата за кожата е от голямо значение, ако сте решили да прекарвате дните си под лъчите на лятното слънце.

 

Аптечка за първа помощ
Винаги носете със себе си лепенки, риванол, спирт, болкоуспокояващи, алергозан, репеленти против насекоми и не забравяйте рецептата, ако приемате лекарства по специално лекарско предписание.

 

Зарядни устройства
Често в бързината пропускаме да проверим дали сме взели със себе си зарядните за лаптопа, телефона, апарата и т.н. Затова ви съветваме да приготвите първо тях в багажа си, за да не изпадате в нежелана изолация от дигиталния свят.


Важен съвет: Винаги оставяйте малко свободно място в куфара или чантата си, за да сте сигурни, че имате достатъчно пространство за сувенирите и подаръците, които ще вземете със себе си за спомен от морето.


След като сме се уверили, че разполагаме с всичко необходимо, можем спокойно да се отправим на така мечтаното лятно пътешествие, което да ни зареди с енергия и нови положителни емоции.